maanantai 6. toukokuuta 2013

Putin ja Sofin sydänkontrolli

Kirsi Hartikainen: Sydämen kuuntelu ja ultraäänitutkimus, Besties Juhannusruusu "Sofi":

"Sofin yleistutkimuksessa ei tällä hetkellä löydy sivuääntä. Sydämen ultraäänitutkimuksessa yleiskuva siisti, vas. eteiskammioläpän ulkonäkö normaali, mutta hyvin pieni läppävuoto silti todetaan suoraan kohti vas. kammion keskustaa n. 1/3 matkalta.

Sydämen ultraäänitutkimus:
Vas. kammion sisämitat hieman parantuneet viimevuotisista: sisämitta täyttymisvaiheessa (LVDd) helmikuussa 2012 ollut 45,7mm, nyt 44mm. Supistusvaiheessa (LVDs) helmikuussa 2012 35,5mm, nyt 30mm. Supistusvaiheen mitta siis jo normaalissa, täyttymisvaiheen mitta yhä normaalin (28-41) yläpuolella. Kammion mitoista laskettu supistuvuusluku (FS) selkeästi parempi kuin viimeksi, 30% (viimeksi 22%), johtunee vas. kammion sisämittojen paranemisesta. Vas. eteisen ja aortantyven välinen suhdeluku LA/Ao hieman suurentunut, nyt 1,56 (viimeksi 1,32)."

"Tällä hetkellä sivuääni ei kuulu, mutta läppävuoto löytyy. DCM-sydänsairauteen viittaavat luvut ovat joko hieman parantuneet tai korjaantuneet täysin. Koska vas. eteiskammioläpän ulkomuoto ei anna viitteitä siitä, että kyseessä olisi läppävika, joudumme edelleen lausumaan Sofin tilan DCM rajatapaukseksi."

Besties Juhannusruusu "Sofi" heart ultrasound control examination. She still has a minor mitral valve leakage, though now there's no murmur. Her values have either improved slightly or healed completely. Result: Preclinical cardiomyopathy: borderline case. She's got no symptoms.

<3 Sofi pieni eläinlääkärissä: En ole täällä, minua ei tarvitse tutkia :D

Sofi at the vet: "I'm not here. There's no need to examine me"

Kirsi Hartikainen: Sydämen kuuntelu, EKG ja ultraäänitutkimus, Royal Tramp's La Damas De La Vega "Lilah" (Putti):

"Sivuääni S1-systolinen 2/6"

EKG eli sydänsähkökäyrä
"2min 40sek rekisteröinti: Normaalit QRS-kompleksit, normaalit P-aallot->sinusrytmi. Ei kammiolyöntejä rekisteröinnin aikana (24h holterissa oli 3 kpl). Havaitaan muutama "muljahdus" eli peruskäyrän nopea korkeuden muutos (kts. kuva) kahden normaalietäisyydellä olevan QRS-kompleksin välillä, ei kuitenkaan vaikuta DCM löydökseltä."

EKG



Sydämen ultraäänitutkimus
"Vas. eteiskammioläppä siisti, ei läppävuotoa (väridoppler). Vas. kammio täsmälleen samoissa mitoissa kuin 1.11.2012 (Lamberg), supistuvuusluku (FS) samoin pysynyt, nyt 20% marraskuussa 19,1%. Vas. eteinen on ilmeisesti hyötynyt hieman verenpainelääkkeen aloittamisesta, koska vas. eteisen ja aortantyven välinen suhdeluku LA/Ao on parantunut 1,50sta 1,30een. Kyseessä edelleen prekliininen DCM, koska ollut oireeton."  

Royal Tramp's La Damas De La Vega "Lilah" heart ultrasound and EKG control examination. Lilah's dilated cardiomyopathy (DCM) has stayed in the same place than last november. The medication has even improved some of the measured values. She's got 2/6 murmur but no valve leakage. Result: preclinical cardiomyopathy. She's got no symptoms. 

Lilli-Putin neni
<3


Kun tulin kotiin, kävin kahdestaan Aavan kanssa metsässä. Toinen oli aivan onnessaan, että äitin kanssa pääsi ihan kahdestaan lenkille pitkästä aikaa!! Aava riekkasi isojen puunkarahkoiden kanssa ja hepuloi koko ajan. Vastaan tuli joku koira ja tyypit alkoivat riehua ja vetää hepulirinkiä :). Äitin pieni ilohauva <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti