tiistai 6. marraskuuta 2012

Lilahin fysioterapia ja sydänultra

Kävimme viime viikolla fysioterapeutti Hannele Kerkelän vastaanotolla Lilahin kanssa tarkastuttamassa kropan tilanne vas.etujalan uloimman varpaan amputoinnin takia. Lilah liikkuu symmetrisesti ja selän alueen lihaksistossa ei ole kireyttä. Seistessä paino on lievästi enemmän oikealla etujalalla ja vasemman jalan lihaksisto on vielä heikompi kuin oikean. Varpaiden liikkuvuus on vasemmassakin etujalassa hyvä, ainoastaan lavan seudulla on hieman kireyttä. Kotiläksyksi saatiin venyttelyjä ja vasemman etujalan varpaiden liikeratojen läpikäymistä ja tyynyn päällä tasapainottelua lihasten vahvistamiseksi. Lilah saa muutenkin usein juosta vapaana vaihtelevassa maastossa, mikä parantaa tilannetta ja jalan käyttöä koko ajan. Kaikenkaikkiaan tilanne on oikein hyvä ja Lilah on toipunut varpaan menetyksestä yllättävänkin nopeasti. Kyllä nuo otukset ovat vaan sopetutuvaisia!
Lilli-Putin vaapukat

Viime torstaina kävimme myös Lahdessa Seppo Lambergilla sydämen ultraäänitutkimuksessa kontrolloimassa Lilahin sydämen tilannetta. Lilah ultrattiin viimeksi helmikuussa 2012. Kahdeksan kuukauden aikana tilanne ei ole huonontunut yhtään! Sivuääni on jopa heikompi kuin aikaisemmin, nyt 2/6 ja arvot ovat pysyneet lähestulkoon samoina, jotkut ehkä piirun verran jopa parantuneet. Eteiskammio ei ole suurentunut yhtään, kun se välillä 11/2011 ja 2/2012 oli suurentunut puoli senttiä. Tilanne on siis vakaa, eikä Lilahilla ole vieläkään mitään oireita :).

We went to see physiotherapist with Lilah last week because of her amputated toe. She is doing great, just little stiffness in her left shoulder. Also the muscles in her left front leg are still a bit weaker than in the right one. All in all the situation is good and she has learned to use her leg well after the amputation. 

Last week we went to see heart specialist Seppo Lamberg again and Lilah had her heart ultrasound check up. The heart murmur was weaker than 8 months ago. Now it's 2/6 and all the other values are the same or a little bit better than in the spring! The left atrium hasn't been dilated at all since the last check up. So the situation is stable and Lilah still don't have any symptoms :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti